[vc_row][vc_column][vc_column_text text_larger=”no”]

Kako delujejo dražbe?

Kako lahko sodelujem na dražbi?
Če želite sodelovati na dražbi, morate biti prijavljeni v svoj račun.

Kako ponuditi na dražbi
Vsakdo želi zmagati, vendar le po primerni ceni. Čeprav predlagamo, da ponudite najvišji znesek, ki ste ga pripravljeni plačati za predmet, lahko plačate manj.  Ko se seznam nadaljuje, primerjamo ponudbo z vrednostmi drugih ponudnikov.  Ko vas nekdo preidete, bomo v vašem imenu samodejno ponudili najvišjo ponudbo, ki ste jo vnesli. Vaša ponudba se poveča za toliko, kot je potrebno, da ohranite svojo visoko ponudbo. Vsakič, ko je ponudba dana v zadnjih nekaj minutah dražbe, se dnevniku dražbe doda dodatna minuta.

Samodejne ponudbe
Naš samodejni sistem ponudb omogoča, da so ponudbe primerne, zato vam ni treba ponoviti ponovitve ponudbe vsakič, ko nekdo dodeli novo ponudbo.

Ko oddate ponudbo, vnesete najvišji znesek, ki ste ga pripravljeni plačati za predmet. Drugi ponudniki ne poznajo vaše najvišje ponudbe.
V vašem imenu bomo ponudili ponudbo z uporabo samodejnega zneska povečevanja ponudb, ki temelji na trenutni visoki ponudbi. Ponudili bomo le toliko, kolikor je potrebno, da zagotovimo, da ostanete najvišji ponudnik ali da izpolnite rezervno ceno do najvišjega zneska.
Če drugi ponudnik položi isto najvišjo ponudbo ali višje, vas bomo o tem obvestili, da lahko postavite drugo ponudbo. Vaša najvišja ponudba je zaupna, dokler jo ne preseže drugi ponudnik.

Primer:
Trenutna ponudba za predmet je 10,00 €. Tilen je visoki ponudnik in je na predmet postavil najvišjo ponudbo v višini 17,00 €. Njegova najvišja ponudba je zaupna pred drugimi člani.
Urša pregleda predmet in določi najvišjo ponudbo v višini 19,00 €. Urša postane visok ponudnik.
Tilenova ponudba se poveča na največ 17,00 €. Anina ponudba se izenači na 17 evrov.
Tilenu pošljemo e-poštno sporočilo, da je nekdo ponudil več. Če ne dvigne svoje najvišje ponudbe, Urša dobi artikel.

Želim spremeniti ponudbo
Najvišjo ponudbo lahko kadar koli povišate. Enostavno postavite drugo ponudbo na višji znesek. Če želite znižati najvišjo ponudbo, veljajo posebna pravila.

Dvignite najvišjo ponudbo
Najvišjo ponudbo lahko povečate kadar koli pred koncem vnosa. Če želite to narediti, na strani z elementom kliknite »Stavi sedaj« in postavite novo najvišjo ponudbo. Določanje nižje najvišje ponudbe ni mogoče. V nadaljevanju si oglejte, kaj storiti, če želite znižati ali preklicati ponudbo.

Če želite preveriti najvišjo ponudbo, ki ste jo dali, pojdite na Moj račun. Pojdite na »Moja samodejna najvišja ponudba« na levi strani strani. Naslednja stran prikazuje podrobnosti o vseh dejavnostih ponudb.

Znižajte svojo najvišjo ponudbo
Vaše najvišje ponudbe ne morete znižati. Morda boste lahko umaknili svojo ponudbo. Vendar pa je ponudba zavezujoča z pogodbo, članom pa je dovoljeno, da umaknejo ponudbe v posebnih okoliščinah .

Ali lahko umaknem ali prekličem svojo ponudbo?
Ko postavite ponudbo, vnesete zavezujočo pogodbo. Vendar pa je mogoče ponudbo umakniti pred koncem dražbe, vendar le v izjemnih okoliščinah. Za več informacij se obrnite na našo podporo za pomoč strankam.
Izjemne okoliščine; Napravili ste napako pri vnosu vaše ponudbe, npr. 50 € namesto 5 €.
Po tem, ko ste postavili ponudbo, se je opis predmeta znatno spremenil.

Moje dražbe, ki jih gledam
Na strani dražbenega izdelka lahko kliknete na povezavo Dodaj na seznam ogledov! (pod gumbom MOJA PONUDBA), da dodate element na svoj seznam za ogled.

Pravila dražbe

  • Samo novi predmeti
  • Brezplačna dostava in brezplačna vračila
  • Brez dodatnih dražbenih pristojbin

Dobil sem dražbo
Prosimo, nadaljujte v nakupovalni voziček in kupite predmet, ki ste ga dobili. Upoštevajte, da istega izdelka ne morete kupiti, razen če ste končali transakcijo dražbe, ki ste jo dobili.

Dobil sem izdelek, vendar ga ne želim več kupiti
Ponudba ali nakup na Harmonija.net se šteje za pogodbo in jo morate kupiti. Če pa menite, da imate legitimen razlog, da ne boste kupili predmeta, se lahko obrnete na nas in razložite svoje stanje.

V primeru, da se ne strinjamo, da prekličemo transakcijo in ne plačate za izdelek, bo v vašem računu zabeležen neplačan izdelek. Če v kratkem časovnem obdobju dobite preveč neplačanih izdelkov, ki so bili zabeleženi v vašem računu, se lahko vaš račun začasno ukine.

Ali lahko umaknem ali prekličem svojo ponudbo?

Ko postavite ponudbo na Harmonija.net, vnesete zavezujočo pogodbo.
Vendar pa je mogoče ponudbo umakniti pred koncem dražbe, vendar le v izjemnih okoliščinah.

Izjemne okoliščine

  • Pri vnosu vaše ponudbe ste naredili napako, npr. 50 € namesto 5 €.
  • Po tem, ko ste postavili ponudbo, se je opis predmeta znatno spremenil.

Za več informacij se obrnite na našo podporo za pomoč strankam.

Dobil sem dražbo, kaj je naslednje?

Prosimo, nadaljujte v nakupovalni voziček in kupite predmet, ki ste ga dobili.

Poglej vse dražbe

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_widget_sidebar sidebar_id=”sidebar-380564″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row]