[fusion_builder_container hundred_percent=”no” equal_height_columns=”no” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” parallax_speed=”0.3″ video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” overlay_opacity=”0.5″ border_style=”solid”][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ background_position=”left top” background_color=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” spacing=”yes” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” padding=”” margin_top=”0px” margin_bottom=”0px” class=”” id=”” animation_type=”” animation_speed=”0.3″ animation_direction=”left” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” center_content=”no” last=”no” min_height=”” hover_type=”none” link=””][fusion_text]

Vsak človek je drugačen, s svojimi nagnjenji in lastnostmi organizma. Kljub temu, temeljna načela dobre prehrane za hujšanje, UGOTAVLJAJO znanstveniki in tudi izkušnje so pokazale, da so učinkoviti, vsaj v večini primerov. Osnovna načela zdrave in pravilne prehrane za učinkovito izgubo teže vključujejo naslednje:

Pravilna prehrana mora biti raznolika meni mora vsebovati jedi, ki vsebujejo beljakovine, ogljikove hidrate in maščobe.

Pomembno vlogo igrajo žita, ki so zelo učinkovite v boju proti prekomerni telesni teži.

Mlečni izdelki igrajo tudi pomembno vlogo v prehrani, ampak s starostjo, je njihova uporaba omejena.

Ribjih proizvodov se ne sme zanemariti, saj vsebujejo ne le beljakovine, ampak tudi koristna olja in omega-3 kisline, pomanjkanje le teh vodi do težav z kožo, lasmi in celo do celulita pri ženskah, ki želijo izgubiti težo.

Redno uživanje sadja in zelenjave v meniju prehrane – to je jamstvo vnosa potrebnih vitaminov.

Da bi izgubili težo s pravilno prehrano se je potreba odpovedati živalskim maščobam, ter nadomesti z rastlinskimi maščobami.

Sladkor lahko nadomestite z  z orehi, medom in sadnimi sladicami.

Prehrana mora tudi zmanjšati uporabo soli, ki spodbuja zadrževanje telesnih tekočin in vodi do zatekanja udov.

Močno prepovedano je uživanje alkoholnih pijač. Vsebujejo zelo visoko število kalorij in škodujejo telesu. Vodijo vas lahko tudi v zasvojenost, to je pa nezdružljivo z pravilno prehrano..

Nazadnje je treba opozoriti, da mora biti vse zgoraj napisano o prehrani združljivo z telesno dejavnostjo. To ne pomeni, da je nujno, da greste v  fitnes. Ne prezrite in pojdite vsak dan vsaj nekaj časa hodit, sprehod dobro dene za telo. V nasprotnem primeru bo hujšanje in pravilna prehrana dala zelo slabe rezultate.

 

Nasvet: Ne hodite nikoli po  hrano lačni.  Ko pridete v trgovino lačni, se je zelo težko izogniti skušnjavi, da kupite različne dobrote. Poskusite se raje  zadržati  v trgovini tam kjer so police sadja in zelenjava, medtem, ko je sredi trgovine z vsemi vrstami sladkarij in dobrot, to vas lahko hitro premami in so sovražniki, da zbledi  vaša idealna slika o hujšanju.

Pri tem meniju je posebnost, da je močna večerja.

Pisanje na papir in izbira menija za teden je lahko tudi učinkovito tako lahko natančno izberete jedi. Med obroki je zaželjeno zajtrk- kosilo in večerjo, da poskrbite za majhen prigrizek suhega sadja, oreščkov, svežega sadja, sir, sendvič.

[/fusion_text][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]